всеукраинский информационно-аналитический журнал, посвященный вопросам оптимизации логистических процессов
Новости О журнале Подписка Реклама Доска объявлений
Контакты Партнеры
 

 
 
Свежий номер
Архив
Электронная версия

Письмо редактору
Фоторепортажи
Реклама на сайте


Тема для обсуждения

Авторам
Приглашаем к сотрудничеству



10 октября 2019
Оптимальная маршрутизация для доставки стройматериалов
Доставка стройматериалов является, пожалуй, наиболее сложной для маршрутизации, и связанно это прежде всего с тем, что доставляемая продукция имеет различные характеристики по весу и объему.
Подробнее

15 марта 2019
Ирина Новикова – новый Генеральный директор «GEFCO Украина»
Группа GEFCO сообщает о назначении Ирины Новиковой на должность Генерального директора «GEFCO Украина».
Подробнее

13 марта 2019
ZAMMLER GROUP святкує 12-річчя!
Сьогодні виповнюється 12 років українській логістичній компанії ZAMMLER! Компанії, яка першою з вітчизняних логістів почала надавати послуги фулфілмента і першою вийшла на міжнародні ринки!
Подробнее
НОВОСТИ


9 ноября 2012
Українська митниця запровадить у своїй роботі окремі елементи досвіду американських колег

В Сполучених Штатах Америки з ознайомчим візитом знаходиться делегація Держмитслужби України на чолі з Головою Служби Ігорем Калєтніком.
Українські митники вже ознайомилася з роботою митного підрозділу в морському порту м. Балтимор, штат Меріленд. Як повідомив керівник митниці Балтимора офіцер Рікардо Шеллєр загалом у США здійснюють зовнішньоекономічну діяльність близько 700 тисяч імпортерів та 200 тисяч експортерів.
У Сполучених Штатах діє програма «власна оцінка імпортера». Виконавши ряд вимог з боку митниці, і надавши доступ до певної категорії інформації, імпортер отримує довіру з боку митниці, а відповідно - можливість користуватися спрощеннями під час проходження митних процедур. За своїми критеріями такий статус має аналог в Україні та Європі - це уповноважений економічний оператор. На сьогоднішній день, за інформацією офіцера Шеллєра, такий статус мають 250 американських компаній.
Делегація Держмитслужби також безпосередньо ознайомилася з роботою митниці в порту. За 24 години до моменту завантаження вантажу в порту відправлення експортер має в електронному вигляді надіслати інформацію про вантаж до митних органів США.
Дана інформація ретельно аналізується на предмет ризикованості тих чи інших операцій, та визначається обсяг процедур, який має бути застосований до вантажу (сканування, фізичний огляд тощо).
Таким чином митна служба може сконцентруватися на операціях з високим ризиком і не витрачати час на здійснення контролю за цілком легальними поставками. За результатами спрацювання системи аналізу ризиків вантаж може бути визнаний навіть таким, що не підлягає навантаженню на судно в порту відправлення, оскільки все одно не буде прийнятий в Сполучених Штатах.
Делегація Держмитслужби відзначила, що ордерні поставки (коли відсутній імпортер, а поставка здійснюється на пред'явника) в США не застосовуються. Митниця США має володіти всією інформацією щодо ланцюгу поставки, в тому числі щодо імпортера, його місцезнаходження, здійснення проплат за імпортований товар та інше.
Зазначений досвід був високо оцінений українською делегацією. Головою Держмитслужби Ігорем Калєтніком надані відповідні доручення щодо запровадження окремих елементів в роботу митних органів України.
 
www.customs.gov.ua

Просмотреть архив новостей






Версия для печати  
На первую страницу  
Контактная информация  


 
Логин  
Пароль
Регистрация
Забыли пароль?
Вы не авторизированы,
пройдите авторизацию
Логистический оператор
Транспортные биржи
Таможенные брокеры